Manel actuarà aquest divendres a la Nau 2 de Ca n’Oliveres. Foto: Pol Cornudella

La Fira de Primavera de Martorell arrenca aquest dimarts amb el laboratori musical d’Amaia Miranda a Cal Nicolau. Aquest concert marca el tret de sortida de gairebé dues setmanes de festa, amb un programa que representa l’esperadíssim retorn a la normalitat prepandèmica. Es tracta, de fet, d’una de les fires més ambicioses dels últims anys, amb artistes de la talla de Manel i Ana Mena encapçalant les propostes musicals, sense oblidar la importància indiscutible de la cultura popular, el comerç i el patrimoni local.

Les primeres grans cites d’aquesta edició de la Fira de Primavera –que, segons l’Ajuntament, és la que en fa 600– arribaran aquest divendres al vespre. Primer hi haurà l’entrega de guardons del 47è Premi Vila, al Teatre El Progrés, i més tard, la Nau 2 de Ca n’Oliveres s’omplirà amb el concert de Manel, que interpretarà els seus últims temes (de l’EP L’amant malalta), a més de les cançons del seu darrer disc, Per la bona gent, i les més mítiques de la banda.

Dissabte, coincidint amb Sant Jordi, Martorell gaudirà d’una fira d’artesania i comerç local, una fira de jocs i oci familiar, diverses exposicions, portes obertes al patrimoni arquitectònic local i visites teatralitzades. Al vespre arribarà un dels grans moments de la celebració, amb l’espectacle de la llegenda del pont del Diable, que arribarà després de la cercavila de la llegenda i de la 6a Fira Gastronòmica. Hi participaran les colles de cultura popular martorellenques. A la nit, la Nau 2 vibrarà amb el concert de The Tyets i una sessió de DJ.

Diumenge tornarà a ser dia de fires i també hi haurà un mercat ramader, amb mostra d’arrossegament inclosa. No hi faltaran les sardanes i la tarda estarà marcada per la jornada castellera a la plaça de la Vila.

Un segon cap de setmana ben carregat

La fira no abaixarà el ritme en el segon cap de setmana. Divendres s’estrenarà el Daltabaix 2022, amb la Fira Jove i la Fira Infant, que s’allargarà fins al diumenge. La nit de divendres serà nit de concerts de bandes tribut rockeres, mentre que dissabte al vespre tindrà lloc la Nit de les Bèsties, amb el correfoc com a acte central. A la nit, l’activitat es traslladarà al carrer Josep Vilar, que acollirà un dels moments més esperats pels joves: el concert d’Ana Mena, una artista que està triomfant a Espanya, Itàlia i l’Amèrica Llatina.

Martorell escalfa motors per a la Fira de Primavera
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram