Pis social Esparreguera

Un bloc de pisos d’Esparreguera, en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

Una família de tres membres, un dels quals menor, ha ocupat el pis de propietat municipal que l’Ajuntament d’Esparreguera tenia previst destinar a casos d’emergència habitacional, però que de moment estava buit. Davant d’això, el consistori n’ha hagut de demanar el desnonament. “No ens agrada fer-ho, però ens toca”, assegura el regidor de Serveis Socials, Emmanuel Ortí.

Ell mateix detalla que la família que ha ocupat el pis és usuària dels serveis socials municipals perquè es troba “en situació de vulnerabilitat” i que, per tant, podria tenir dret a recórrer a la mesa d’habitatge de la Generalitat i demanar un pis de lloguer social. El regidor lamenta que la família s’hagi “saltat” la via adequada i assegura que ara s’està treballant en dos sentits: defensant la propietat del pis i buscant una solució òptima (i legal) per a la família.

El fet que el pis estigués buit des del 2020 ha generat crítiques tant de part de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del Baix Llobregat Nord, com de l’oposició. El regidor de la CUP Miguel Guiral, que des del maig de 2021 té algunes atribucions en matèria d’habitatge, creu que el govern de PSC i comuns “no ha treballat prou per destinar el pis a habitatge social”. També considera “hipòcrita” lamentar que, amb l’ocupació, el pis no es pot destinar a una família que ho necessiti, quan fins ara tampoc hi vivia ningú. Per la seva banda, Ortí recorda que el pis continuava buit perquè encara no hi ha un informe tècnic que garanteixi que és apte per entrar-hi a viure.

Guiral diu que tot és fruit de la “deixadesa política” i insisteix que, més enllà de qualsevol tema judicial, “el més greu és que faran passar un menor d’edat per un desnonament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram