L’exalcalde de Martorell i president de la Diputació, Salvador Esteve. Foto: Ajuntament

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha arxivat la causa contra l’exalcalde de Martorell i expresident de la Diputació de Barcelona Salvador Esteve.

Esteve, de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va ser detingut per la Policia Nacional el maig del 2018 amb més d’una vintena de persones, en el marc de l’anomenada operació ‘Voltia’, per suposades subvencions irregulars a entitats de cooperació internacional que podrien haver desviat a CDC.

Ni la fiscalia ni la Diputació de Barcelona, com a acusació popular, s’han oposat a l’arxivament, segons la interlocutòria.

“No en tenia cap dubte”

A Martorell, l’arxivament de la causa contra Esteve ha arribat gairebé dos mesos després del seu nomenament com a fill predilecte. Un nomenament que va ser polèmic per diversos motius, però especialment per l’existència d’aquesta investigació que ara ha quedat en no-res.

En conèixer la notícia aquest dijous, l’alcalde Xavier Fonollosa va aprofitar el seu missatge diari a Facebook per celebrar-la i assegurar que no tenia “cap dubte” de la innocència d’Esteve. “No conec cap home tan digne i tan honest com el Salvador Esteve”, deia Fonollosa en el seu escrit, alhora que assenyalava “el mal que s’ha fet”, sobretot a nivell mediàtic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram