Salvador Esteve

L’exalcalde de Martorell, Salvador Esteve. Foto: Ajuntament

L’exalcalde convergent de Martorell, Salvador Esteve, va declarar dijous passat com a investigat per un presumpte cas de subvencions irregulars quan era president de la Diputació de Barcelona. Esteve va ser un dels 29 detinguts el maig de 2018 en l’anomenada operació Estela, que investiga el suposat desviament de dos milions d’euros per subvencionar entitats sobiranistes entre el 2011 i el 2015, durant el seu mandat. En el recent judici per aquest cas, l’exbatlle martorellenc va negar les acusacions.

La declaració d’Esteve davant el jutge va arribar un mes després del seu nomenament com a fill predilecte de Martorell sense el suport de l’oposició. Un nomenament que ja va ser polèmic perquè es va celebrar el mateix dia que es feia la vetlla per Lluís Tomàs, el portaveu del grup municipal socialista que va morir sobtadament el 7 de desembre. El ple extraordinari per concedir aquest honor a Esteve va tirar endavant tot i que l’oposició havia demanat en bloc que se suspengués.

Només uns dies més tard, l’Ajuntament va anunciar que els carrers del futur barri de La Sínia portaran el nom dels fills predilectes de Martorell, entre ells, és clar, Salvador Esteve. Els partits de l’oposició van lamentar que no s’hagués tingut en compte l’opinió dels veïns i van qüestionar el nomenament d’Esteve, que ara ha generat encara més ombres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram