El president de Seat, Wayne Griffiths, amb el conseller d’Empresa, Roger Torrent. Foto: Govern

Volkswagen ha confirmat la seva voluntat de fabricar un vehicle elèctric a la planta de Seat a Martorell a partir del 2025. Ho han anunciat els directius de la companyia aquest dijous en una roda de premsa, en la qual han matisat que els seus plans estan subjectes “a les condicions generals i els incentius governamentals” necessaris per poder-los desenvolupar. En aquest sentit, justament avui la Comissió Europea ha donat llum verda a les ajudes públiques de 3.000 milions d’euros al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) del vehicle elèctric i connectat.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que l’anunci de Volkswagen és “transcendental” i que “garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible”. Per aquest motiu, ha instat el govern central a accelerar la convocatòria del PERTE perquè és un pas “imprescindible” per assegurar la inversió del grup alemany.

En la mateixa línia, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha celebrat la decisió de Volkswagen i ha posat èmfasi en el fet que el projecte compta “amb la previsió de nous models, concebuts i dissenyats a Catalunya, i amb una inversió de 5.000 milions d’euros fins al 2025”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram