Lluís Tomàs, el passat mes de març. Foto: Línia Nord

Lluís Tomàs, regidor i portaveu del PSC de Martorell i exalcalde de Castellví de Rosanes, ha mort la matinada d’aquest dimarts als 63 anys.

Nascut a Badalona el 1958, Tomàs havia viscut a Martorell des dels 8 anys. Va ser redactor esportiu de ràdio i professor d’educació física durant molts anys, però feia dues dècades que es dedicava a la política municipal. Va ser alcalde de Castellví de Rosanes durant quinze anys, però a les eleccions del 2015 es va estrenar com a candidat socialista a Martorell i, des d’aleshores, havia estat el cap de l’oposició al consistori.

La seva mort sobtada ha colpit Martorell i Castellví, dues poblacions on Tomàs era molt estimat. L’Ajuntament de Martorell ha decretat un dia de dol oficial aquest dimecres, dia 8, i l’Ajuntament de Castellví té previst decretar dos dies de dol.

Els seus companys de partit han destacat en un comunicat la seva “gran vocació i passió per millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, especialment la de les persones més desfavorides”, així com “la seva proximitat i el seu tarannà dialogant i de consens”. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha compartit un text emotiu en record de Tomàs i també n’ha posat en valor la capacitat de prestar-se “al diàleg i a l’entesa”.

Els missatges de condol s’han multiplicat dins del món de la política de Martorell i Castellví, però també a nivell comarcal i més enllà. El líder del PSC, Salvador Illa, ha fet arribar el seu “sentit condol i tot l’escalf als familiars i amistats” de Lluís Tomàs. Fora de la política, el món de l’esport martorellenc (al qual Tomàs estava fortament vinculat), com també el del comerç local, han lamentat profundament la mort del regidor i l’han recordat i elogiat.

Des de l’Ajuntament de Martorell detallen que, de moment, no es coneixen els horaris de la vetlla ni de la cerimònia d’enterrament, però que n’informaran la ciutadania tan bon punt se sàpiguen.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram