El terreny on es construirà el nou edifici. Foto: Àlex Recolons / ACN

Els futurs jutjats de Martorell es començaran a construir a finals de l’any que ve, uns mesos més tard del que es preveia inicialment. Ho ha anunciat aquest divendres al matí la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en una visita al terreny on es farà l’equipament, al costat de l’estació d’FGC Martorell Central. Així doncs, es preveu que els jutjats entrin en funcionament a finals de 2024 o principis de 2025.

La futura seu judicial de Martorell unificarà en un sol edifici (de 5.055 metres quadrats) tots els jutjats, que actualment estan dividits en sis espais diferents i es troben en condicions molt precàries, tal com han denunciat els treballadors en nombroses ocasions.

De fet, en l’acte d’aquest matí, l’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que els jutjats són “els pitjors” equipaments públics del municipi. Per això ha celebrat que el Departament de Justícia hagi concretat per fi l’esperat projecte, que compta amb un pressupost de 14,4 milions d’euros. La consellera Ciuró ha detallat que el projecte final estarà enllestit el mes de maig, moment en què es licitaran les obres amb la previsió de començar-les a finals de 2022 i acabar-les en dos anys.

Les dependències judicials de Martorell donen servei a nou poblacions, que juntes sumen 135.000 habitants, i hi treballen 86 persones. Per això és important la bona comunicació que tindrà el futur edifici, tal com ha apuntat l’alcalde. Estarà situat a tocar de l’estació Martorell Central d’FGC (que ha cedit uns terrenys seus per a la construcció de l’equipament) i, per tant, també estarà al costat de l’estació de Renfe. A més, Fonollosa ha dit que ja s’ha acordat amb FGC construir un aparcament amb capacitat per a 300 vehicles. Amb tot, l’alcalde ha assegurat que “Martorell passarà de 0 a 100, de tenir una cosa molt precària a tenir un dels millors equipaments judicials del país”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram