El consistori diu que emprendrà accions legals. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Sant Esteve Sesrovires es troba al centre de la polèmica. Dos agents han explicat, en declaracions a ElCaso.cat, que se senten assetjats i maltractats a la feina per un motiu: han destapat, diuen, presumptes irregularitats comeses pel cos i per l’Ajuntament. Des del consistori s’han afanyat a negar totes les acusacions en un comunicat, en el qual asseguren que emprendran “les accions legals oportunes, civils i penals” i que “ja s’ha posat el cas en mans d’advocats”.

Entre les acusacions que han fet els dos agents al mateix mitjà, hi ha fets tan greus com l’adjudicació de contractes d’obra pública falsos, frau contra la seguretat social i imposició de multes als ciutadans de forma il·legal, amb un radar que hauria estat col·locat fora del terme municipal de Sant Esteve. La regidora de Seguretat Ciutadana, Roser Brosed, a qui els agents han assenyalat directament, ha lamentat “les injúries i calúmnies, la difamació i les falses acusacions” d’aquests policies, no només cap a ella, sinó també contra “el cap del cos i l’Ajuntament en general”.

“Tot és una maniobra perquè desistim d’investigar les irregularitats comeses pels agents durant el servei”, ha afirmat Brosed. “Sabem perfectament que són dos policies que tenen expedients oberts des de fa temps per conductes irregulars”, ha dit en aquest sentit l’alcalde Enric Carbonell, que també ha acusat els agents d’haver “pressionat perquè aquests expedients quedessin sense efecte”.

Els mateixos policies han reconegut que els han obert molts expedients en els últims anys, però que la majoria han quedat arxivats per falta de proves. En canvi, l’Ajuntament diu que estan “en fase d’instrucció a l’espera de resolució” i que, per tant, continuen oberts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram