La imatge del cartell de La Palanca, el primer festival de circ contemporani d’Esparreguera. Foto: Ajuntament

Esparreguera estrenarà aquest mes d’octubre el seu primer festival de circ contemporani: La Palanca. Es farà els dies 1, 2 i 3 i comptarà amb vuit espectacles de companyies professionals catalanes i franceses, especialitzades en diferents disciplines del món del circ. Les entrades es posaran a la venda dimecres al web entrades.esparreguera.cat.

La Palanca pren el nom del pont de la Palanca de la Colònia Sedó, que es va perdre fa 50 anys a les inundacions de 1971. Precisament, la Colònia Sedó serà un dels espais per on passarà el festival, així com l’Escorxador, el Teatre de La Passió o la plaça del Centre.

L’espectacle inaugural

Però, segurament, l’escenari que causarà més impressió serà la nau central de l’església de Santa Eulàlia. Allà tindrà lloc l’espectacle inaugural del festival, Respira.cions, una producció pròpia creada per la ballarina esparreguerina Anna Rodríguez Escalé. Respira.cions oferirà una barreja de circ, música i poesia per convidar a la meditació, tal com explica el regidor de Cultura, Juan Jurado, que puntualitza que es tracta d’una “proposta inèdita”.

Amb la voluntat de contagiar l’interès pel circ a tots els públics, la programació de La Palanca oferirà activitats familiars i participatives. Per exemple, el dia 2 al matí hi haurà un taller d’introducció al circ a la plaça de la Pagesia, i hi podran participar infants acompanyats d’un adult.

Per al mateix dia s’han programat tres espectacles. La companyia Hotel Iocandi presentarà a la plaça del Centre Peix, una reflexió sobre la mallorquinitat feta des de la poètica de l’absurd. A l’Escorxador, hi actuarà la companyia En Diciembre amb la tragicomèdia Homenaje i, finalment, al Patronat Parroquial la companyia Vaques oferirà Ye Orbayu, un espectacle de circ sense text, amb música en directe i amb humor de clown.

L’activitat es traslladarà a La Passió el diumenge 3 d’octubre, quan Animal Religion oferirà dues funcions de l’espectacle I les idees volen…, pensat per a nens de 2 a 5 anys. Per últim, la Colònia Sedó acollirà Fil, una proposta de la companyia Madame Gaüc que explora les relacions humanes a partir del llenguatge físic, el més universal.

Amb tot, sense perdre de vista la seva arrelada tradició teatral, Esparreguera obre la porta ara a una altra art escènica, reforçant així l’oferta cultural local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram