El motiu és l’escassetat global de semiconductors. Foto: Seat

Seat ha plantejat als sindicats la necessitat d’aplicar un nou Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a partir del 27 de setembre i fins a finals de juny del 2022. La mesura, que afectaria 11.000 treballadors de forma rotativa, ve motivada per “l’escassetat global en el subministrament de semiconductors”, tal com ha explicat l’automobilística en un comunicat emès aquest dimecres, després de la reunió amb els representants dels treballadors.

L’ERTO contemplarà la reducció temporal de part de la producció i una possible cancel·lació de torns. S’aplicarà a les plantes de Martorell, Barcelona i El Prat, serà voluntari d’inici i les condicions concretes es negociaran amb els sindicats.

No és ni molt menys el primer cop que la crisi dels microxips afecta la planta de Seat a Martorell. Fa poc més d’una setmana que la fàbrica es va haver d’aturar durant dos dies, com també ho va haver de fer durant tres dies a finals de juny. De fet, el mateix problema va obligar la companyia a aplicar un ERTO el mes de gener que havia de durar fins al 30 de juny, tot i que finalment es va acordar posar-hi fi un mes abans del previst.

La falta de semiconductors torna a aturar Seat Martorell
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram