Representants polítics locals s’han reunit a Abrera. Foto: Aj. de Collbató

Els municipis que es veurien afectats per l’ampliació de l’autovia A-2 continuen sumant forces per aturar el projecte previst pel Ministeri de Foment. Representants polítics d’Abrera, Collbató, Esparreguera, els Hostalets de Pierola i El Bruc –aquests dos últims, de la comarca de l’Anoia– s’han reunit recentment a Abrera per posar en comú l’impacte que tindria el projecte a les seves poblacions i per parlar del seu estat actual.

El projecte de reforma i ampliació de l’A-2 es remunta a l’any 2017, durant el govern de Mariano Rajoy, i en aquell moment ja va generar rebuig entre els municipis implicats per la intenció de Foment de fer fins a deu carrils a l’autovia (tres per cada sentit, més els carrils laterals per a la sortida i la incorporació a la via). De fet, aquest no és el primer cop que els representants locals fan pinya per evitar el projecte i per traslladar al Ministeri la seva posició. D’aquesta última trobada, que els participants han valorat positivament, s’espera que se’n derivin “accions conjuntes en breu, amb l’objectiu de cercar un consens en el territori”, tal com han informat des de l’Ajuntament de Collbató.

D’altra banda, des del consistori abrerenc van recordar a la reunió les connexions viàries que encara estan pendents de resoldre, com la de la B-40 amb la C-55 i l’A-2, que han d’enllaçar el Vallès amb el Baix Llobregat i el sud de l’Anoia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram