Una imatge de l’última edició del PAS, l’any 2019. Foto: Grisphoto / Ajuntament

Juliol ja és aquí i, tot i que la pandèmia ho havia fet oblidar, a Martorell això vol dir que és el moment de fer el PAS. El festival Pont a les Arts Sonores (PAS) torna aquest any amb una edició ampliada i un cartell de luxe, amb noms com Ferran Palau, Mishima, Joan Miquel Oliver o Meritxell Neddermann. Per primer cop tindrà dos escenaris: del 9 al 24 de juliol es farà al pont del Diable, l’escenari habitual que dona nom al festival, mentre que del 30 de juliol al 7 d’agost arribarà a la piscina d’estiu l’anomenat PAS Doble.

De fet, la piscina d’estiu havia d’acollir l’any passat una edició adaptada del festival que l’Ajuntament va preparar ajustant-se a les mesures sanitàries vigents en aquell moment. Finalment, però, el PAS 2020 va quedar anul·lat per precaució pocs dies abans de començar, davant el repunt de contagis que s’estava produint aleshores a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Aquest any, la vacunació ha permès recuperar l’activitat cultural amb més tranquil·litat i, per tant, la setena edició del PAS es podrà celebrar per fi. Les entrades dels concerts, totes gratuïtes, es poden reservar ja al web entrades.martorell.cat.

“ÉS UN CARTELL AMBICIÓS”
Normalment, el PAS acostumava a comptar amb “propostes emergents i més desconegudes”, tal com va recordar el regidor de Cultura de Martorell, Andreu González, en la presentació del programa d’enguany. Aquest cop, sense renunciar a l’esperit del festival, s’ha apostat també per artistes “que sí que sonen, i molt”, va afegir González, que creu que això pot ser una “sorpresa” per al públic. Per al regidor, el cartell d’aquesta setena edició ve marcat “per la diversitat i l’eclecticisme de les propostes”, amb “cantants i grups de diferents estils, que van des de la cançó d’autor fins al flamenc, passant per la música negra nord-americana”.

L’encarregada de donar el tret de sortida aquest divendres, dia 9, serà Mèlodie Gimard, que exhibirà al pont del Diable el seu flamenc fusionat amb jazz i música moderna. L’endemà hi tornarà de la mà de la cantant Queralt Lahoz, que també fusiona el flamenc amb altres estils, com el rap o l’R&B. Seguint en aquesta línia, la banda de jazz fusió Patáx hi actuarà els dies 16 i 17.

Tancaran els concerts del PAS a l’emblemàtic pont de Martorell el collbatoní Ferran Palau, amb el seu pop metafísic tan característic, i Mertixell Neddermann, que actuarà com a artista convidada de Palau el dia 23 i com a artista principal el 24.

El 30 de juliol arrencarà el PAS Doble a la piscina d’estiu amb Mishima, un dels grups catalans més importants dels últims vint anys. L’endemà, Elena Gadel i Marta Robles oferiran l’espectacle Les dones de la meva vida, que barreja música i poesia. El 6 d’agost serà el torn de Joan Miquel Oliver, que es va fer famós per ser el guitarrista d’Antònia Font –la banda mallorquina per excel·lència, ara molt d’actualitat perquè recentment ha anunciat el seu retorn– però que es va consolidar com a artista en solitari ja fa anys. Finalment, la pianista Clara Peya tancarà el festival el dia 6.

NO HI FALTARÀ EL PETIT PAS
Com en les darreres edicions, també s’ha programat el Petit PAS amb propostes infantils. Així, el pont del Diable acollirà els dies 10, 17 i 24 de juliol un concert de l’escola municipal de música, l’espectacle familiar de Marc Parrot (abans conegut com El chaval de la peca) i Eva Armisén i el concert de La Belluga.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram