El grup municipal d’ICV ha anunciat que no concorrerà amb el Bloc Olesà (BO) a les pròximes eleccions locals del maig. Segons ICV, “malgrat les notables afinitats programàtiques, s’han produït dos fets deslleials que han trencat la confiança d’Iniciativa cap al Bloc”.

Una d’elles és, segons ICV, “la poca transparència i la falta de democràcia interna” en l’elecció de les persones que havien de formar la llista del BO. Els ecosocialistes expliquen que un sector del BO, liderat per Pilar Puimedón, es va negar “rotundament” i de manera “innegociable” a què Jordi Cornelles, d’ICV, formés part de la llista del Bloc Olesà.

El segon fet que critica ICV és la “decisió unilateral d’una part del BO d’inscriure’l com a partit polític”, sense que, segons afirmen, “s’aprovés en assemblea”.

EL BLOC OLESÀ CONTESTA
El Bloc Olesà ha donat la seva versió a Línia Nord dels fets. Per una banda, explica que no es va optar per Cornelles perquè una part de la comissió de candidatures no el volia a la llista, ja que “havia format part del darrer govern tripartit, que va ser molt castigat a les eleccions del 2011”. Davant d’això, el BO va oferir a ICV que Cornelles anés al final de la llista, juntament amb l’actual alcalde, Salvador Prat, “però la proposta no va ser acceptada”.

Durant les votacions va guanyar la proposta que Cornelles anés al final i, davant d’això, segons el BO, “els companys d’ICV van donar per trencat qualsevol altre possibilitat de pacte”.

Aleshores, el BO va refer la llista sense els llocs que ocupaven alguns membres d’ICV i l’assemblea va ratificar la llista gairebé per unanimitat.

“UN FET INTERN”
Pel que fa a la inscripció del BO com a partit, des de la formació s’assegura que se’n va informar a la seva assemblea i no a la resta de formacions, ja que entenen que “es tracta d’un fet intern del Bloc Olesà”, expliquen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram