Foto: Pexels

La pandèmia ha fet estralls en la salut mental de la població general i els casos de malalties psicològiques són cada cop més freqüents. Per això, el Pla de Salut Municipal 2022 de Martorell inclourà el nou Pla Local de Prevenció de Salut Mental. Així ho va aprovar per unanimitat el Ple en la sessió ordinària del mes de maig, a proposta de Junts per Martorell, PSC i Ciutadans.

L’Ajuntament ha avançat que, en el marc d’aquest pla, farà una campanya de conscienciació i sensibilització, s’implicarà més amb centres, professionals i agents socials i crearà un circuit d’atenció permanent per evitar situacions extremes, inclòs el suïcidi. En aquest últim aspecte, treballarà amb l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS), l’Associació de Supervivents (DSAS) i la fundació Ajuda i Esperança.

“És necessari que la salut mental tingui un tractament específic i que hi hagi un treball en xarxa important: no només és un tema sanitari, també és social”, va resumir l’alcalde Xavier Fonollosa en la seva itnervenció al Ple.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram