Dues ONGs locals han rebut una donació de medicaments. Foto: Ajuntament

Les ONGs Mans Mercedàries i Ocularis, ambdues amb seu a Martorell, han rebut una donació de medicaments per fer servir en les seves missions a l’Àfrica. La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell els ha entregat diverses caixes amb fàrmacs que, en la primera etapa de la pandèmia, es van adquirir per tractar el coronavirus, però que finalment no s’han mostrat efectius contra la Covid-19. En canvi, sí que serveixen per tractar malalties com la malària o la sida, freqüents en alguns països africans.

“Els medicaments que ens han donat són precisament els que utilitzem a Angola, Kènia i Moçambic”, ha explicat la responsable de Mans Mercedàries, Montse Torras, a martorelldigital.cat. En la mateixa línia, el director d’Ocularis, Armand Valera, ha detallat que el material rebut per la seva entitat es destinarà també a Moçambic. “És un dels països més pobres del món, amb un accés sanitari de tan sols el 18% de la població i una esperança de vida de 52 anys”, ha recordat Valera.

No és el primer cop que la fundació de l’hospital martorellenc dona medicaments no utilitzats contra el coronavirus perquè es destinin a països on fan molta falta. Fa uns mesos, va coordinar l’enviament de fàrmacs a les Filipines, una iniciativa a la qual es van sumar nou hospitals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram