Una operària de Meleghy Automotive treballant amb les ulleres de realitat mixta. Foto: Àlex Recolons / ACN

Abrera ha estat protagonista d’una novetat en la indústria catalana de l’automoció que s’ha produït recentment. L’empresa Meleghy Automotive, ubicada al municipi i dedicada a l’estampació i soldadura de peces per a l’automoció, ha incorporat una nova tecnologia per optimitzar els seus processos de control de qualitat. Es tracta de la realitat mixta, que combina la realitat virtual i la realitat augmentada.

Aquesta tecnologia ha servit per crear unes ulleres que indiquen en temps real als operaris tots els passos que han de seguir en els controls de qualitat, cosa que permet reduir el temps d’execució dels processos, millorar-ne la fiabilitat i agilitzar-ne l’aprenentatge. “Un operari sense experiència pot fer la mateixa peça que un d’experimentat en uns vint minuts més”, ha explicat el director d’operacions de la planta de Meleghy Automotive a Abrera, David Rodilla, declaracions a l’ACN.

AMB EL CLÚSTER I INNOVAE
Des d’aquesta companyia es van posar en contacte amb el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) per demanar ajuda per fer més eficients i fiables els processos de control de qualitat. “Volíem assegurar que tot el personal fos capaç de fer tots els processos de la mateixa manera, sense saltar-se passos per garantir la qualitat del producte”, ha detallat Rodilla al mateix mitjà.

Davant d’aquesta petició, el CIAC va fer possible l’acord amb l’empresa Innovae, amb seu a Martorell, que s’especialitza en realitat augmentada i virtual i que ha desenvolupat el software amb el qual funcionen les noves ulleres de Meleghy Automotive. “Substituïm les instruccions en paper de tota la vida per unes ulleres en 3D que et diuen en tot moment què has de fer de manera fàcil i intuïtiva”, assegura Xavier Riba, cofundador d’Innovae. Segons Riba, “la tecnologia de la realitat augmentada té un potencial molt gros en el món industrial”, tot i que fins ara s’ha associat més a l’oci, sobretot als videojocs.

L’aposta per la realitat mixta ha suposat a Meleghy Automotive una inversió d’uns 18.000 euros, uns diners que Rodilla creu que han estat ben gastats, ja que considera que aquesta innovació ha estat un èxit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram