Es tracta d’un cribratge amb PCR d’automostra nasal. Foto: Salvador Miret / ACN

El Departament de Salut de la Generalitat comença aquest dilluns un cribratge massiu per detectar casos de coronavirus a Esparreguera. Es farà avui i demà al pavelló municipal El Castell i hi estan cridats tots els veïns majors d’edat que no hagin estat vacunats i que no hagin passat la Covid-19 en els darrers tres mesos.

Aquest cribratge es farà amb proves PCR d’automostra nasal. Els usuaris recolliran el kit de l’automostra al pavelló i poden decidir si se la volen fer allà mateix, amb l’assessorament del personal d’atenció primària, o bé si se la volen endur a casa i retornar-la posteriorment.

Els horaris del cribratge són de 9.00 a 13.30 hores i de 15.00 a 19.30 h. Per poder sotmetre’s al test, cal facilitar nom i cognoms, adreça, un telèfon de contacte i, si se’n disposa, la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats es podran consultar entre 48 i 72 hores després a l’espai personal de La Meva Salut. Si el resultat és positiu, se’ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l’estudi de contactes i indicar l’aïllament pertinent.

EL BROT DE CAN COMELLES
El cribratge massiu d’Esparreguera arriba dues setmanes després que es detectés un brot de coronavirus entre els usuaris vacunats de la residència municipal Can Comelles. Ara mateix, el nombre d’afectats és de 32 persones (27 residents i cinc treballadors). L’Ajuntament informa que tots els contagiats “es troben en bon estat de salut i en aïllament a l’espera de sotmetre’s a noves proves PCR”, també entre avui i demà. Mentrestant, es continua investigant l’origen del brot i la variant vírica detectada al centre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram