Els propietaris estan convocats a una votació dijous. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Collbató ha convocat tots els propietaris del Bosc del Missé a una votació telemàtica aquest dijous, 6 de maig, sobre el projecte d’urbanització d’aquesta zona. Els veïns, però, no veuen amb bons ulls aquest procés participatiu, principalment perquè “no és vinculant”. En aquest sentit, l’alcalde Miquel Solà recorda que no seria legal fer una consulta vinculant.

A més de mostrar-se en contra de la votació, l’Associació de Propietaris del Bosc del Missé ha posat en marxa una recollida de firmes per aturar l’anomenat PADUR, el programa d’adequació de la urbanització del Bosc del Missé, un document aprovat al Ple. Des de l’entitat asseguren que han recollit 225 signatures de propietaris que els donen suport i que això els “legitima” per demanar a l’alcalde que posi damunt la taula les seves demandes. Entre aquestes, també hi ha que el consistori assumeixi el 10% del cost del projecte i que demani subvencions a altres ens.

D’entrada, Solà assegura que no ha rebut cap signatura per part de l’entitat, com tampoc cap escrit recent, i matisa que l’Ajuntament sí que ha fet “moltes reunions” amb els propietaris. Alhora, destaca que “aturar el PADUR suposaria, precisament, no poder accedir a possibles línies d’ajudes, si en un futur n’hi haguessin”. També puntualitza que la llei actual no permet que el consistori aporti diners per executar la urbanització, cosa que sí que es podia fer abans de l’any 2010.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram