Presència militar a Collbató. Foto: ERC

El grup municipal d’ERC de Collbató ha denunciat recentment que l’exèrcit espanyol està tornant a fer maniobres militars al voltant de la muntanya de Montserrat.

Fa anys que els veïns i veïnes del municipi es queixen de la presència militar a la zona. Segons ERC de Collbató, de vegades “s’ha vist passejar militars pel centre del poble o desfilar amb els seus vehicles per davant de les escoles coincidint amb l’entrada dels infants als centres”.

El passat dijous 12 de febrer, segons informen des de la formació, “els militars es van desplegar a l’Àrea d’Esplai la Salut de Collbató, on els nens i nenes d’educació infantil i primària esmorzaven per celebrar el dijous gras”. Al juny, al municipi veí del Bruc (Anoia) també es va veure més d’un centenar de militars que van estar fent maniobres dins del Parc Natural de la muntanya de Montserrat. Segons va assegurar aleshores el diari digital Xarxa Penedès, “els militars estaven acampats davant de l’escola infantil del Bruc” i “van passar desfilant amb l’uniforme de camuflatge i armats per davant de l’escola de primària”.

L’any 2012 ERC de Collbató va presentar una moció en contra de la presència militar a la zona, la qual no va rebre el suport de cap altra formació local.

Davant de tot plegat, fonts de l’exèrcit espanyol han explicat a Línia Nord que “l’entorn de Montserrat és una zona on normalment el batalló de Barcelona hi fa marxes de molt curta durada”. “Avisem sempre les autoritats municipals amb un mínim d’antelació de quinze dies quan hi anem”, afegeixen les mateixes fonts, les quals asseguren que “la marxa a Collbató va transcórrer sense cap incident” i que no els ve de nou “que la gent s’espanti” per la seva presència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram