Marc Amat, nominat a tres premis, en la portada del disc ‘Fantàstic’. Foto: Pol A. Foguet / Picap

Olesa de Montserrat està present per partida doble en les nominacions dels Premis Enderrock 2021, els guardons de la música catalana. El cantant Marc Amat ha estat nominat en tres categories i el grup Ballaveu, en dues. De moment, aquests artistes olesans han aconseguit passar a la segona ronda de les votacions, però encara han d’arribar a la final. Per fer-ho, necessiten col·locar-se entre els tres projectes amb més suport de cada categoria en qüestió. La votació és online i acabarà aquest divendres, 26 de febrer.

Fantàstic (Picap, 2020) és el primer disc de llarga durada de Marc Amat. El jove cantant i periodista el va publicar l’octubre passat –dos anys després de l’estrena de l’EP Ara torno (Picap, 2018)– i només li ha portat bones notícies. Tot i que encara no se sap si passarà a la final, Amat pot dir satisfet que és un dels deu nominats a millor artista revelació. Comparteix nominació amb noms tan coneguts com el grup Stay Homas o Samantha, exconcursant d’Operación Triunfo. El seu àlbum és un dels candidats a endur-se el premi a millor disc de cançó d’autor, com també ho són els treballs de Sílvia Pérez Cruz, Pau Vallvé i Gemma Humet, entre d’altres. L’olesà també aspira a guanyar el guardó a millor cançó d’autor amb Al mig de tot.

El grup Ballaveu, per la seva banda, és el duo que formen Patri Garcia i Xavier Rota (que, a més, és el regidor de Cultura d’Olesa) i podria aconseguir dos premis: el de millor disc de folk per Ball de nit i el de millor cançó de folk per Dalt del cotxe | Un, dos, rat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram