ERC ha aconseguit una victòria ajustada a Olesa. Foto: Ajuntament

Olesa de Montserrat s’ha decantat per Pere Aragonès aquest 14-F. El 25,4% dels electors, un total de 2.255 veïns, han votat la llista d’ERC, que en els darrers comicis va ser la segona opció més votada. El PSC, però, ha seguit els republicans de ben a prop, amb un 23,3% dels vots, que es tradueix en un total de 2.062 paperetes.

Salvador Illa ha aconseguit aquesta segona posició després que, el desembre de 2017, Miquel Iceta quedés fora del podi olesà. Com ja va passar el 21-D, JxCat ha estat la tercera opció amb més suports. Del guanyador d’aquell 21 de desembre, poc en queda a Olesa. Ciutadans ha passat de vèncer fa tres anys a quedar en setena posició aquest diumenge, amb el 6,6% dels vots.

Els comuns, per la seva banda, han rebut el 7,35% dels suports, fet que suposa una caiguda de més d’un punt respecte a les últimes eleccions. La CUP, en canvi, ha millorat els resultats de fa tres anys, passant del 4,8% al 7% dels vots. Els cupaires, però, pràcticament han empatat amb Vox, amb només cinc paperetes de diferència. Per últim, el PP ha obtingut un 2% dels vots i el PDeCAT, un 1,7%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram