La votació va tenir lloc a la Casa de Cultura. Foto: Ajuntament

El 94,5% dels participants en la consulta ciutadana convocada per l’Ajuntament el passat 22 de febrer van votar un doble a les dues preguntes sobre l’àmbit urbanístic municipal.

Concretament, la majoria dels olesans i olesanes van votar a favor del manteniment dels terrenys del pla de Can Llimona com a agrícoles –que era la primera qüestió– i que es “protegeixin” els terrenys on hi ha el camp de futbol –la segona–. Aquest espai, segons el Pla general actual, podia ser destinat a la construcció de pisos amb algun tipus de protecció, però amb la consulta els ciutadans han mostrat la seva voluntat perquè aquests terrenys es destinin només a equipaments.

La participació ha estat de 2.954 persones, xifra que representa un 16,93% del cens. D’aquestes, 2.793 (un 94,5%) han votat a les dues preguntes i 99 (3,35%) han votat No a les dues qüestions. La resta de vots emesos, 62, corresponien a opcions diferents.

Segons ha informat el consistori olesà, l’alcalde Salvador Prat s’ha compromès a “escoltar” i “plasmar” en el nou Pla General la resposta de la ciutadania. De fet, la votació guanyadora és la que defensava l’equip de govern, juntament amb altres entitats olesanes com el Centre Muntanyenc i de Recerques o l’Arrel Acció Cultural.

La votació va tenir lloc al vestíbul de la Casa de Cultura, on es van instal·lar un total de quatre meses electorals, i no es va registrar cap incidència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram