Clients a les oficines del Parc de la Sínia, a Martorell. Foto: Línia Nord

El futur barri de La Sínia de Martorell ha deixat de ser una simple promesa per començar a fer-se realitat, a poc a poc, sota l’atenta mirada dels martorellencs. Ja fa sis mesos que van començar les obres i la gent s’hi interessa cada cop més. “De la primera fase d’habitatges de promoció privada –que inclou 74 pisos– ja hem venut el 85%”, assegura el director del projecte, Víctor Farriols. Si tot va bé, els primers veïns podran entrar-hi a viure a mitjans de 2022.

Sobre el perfil dels compradors, Farriols detalla que “hi ha de tot, des de gent jove que surt de casa dels pares fins a gent gran que ara viu a una casa i busca un domicili més pràctic”. No obstant això, preguntat sobre el perfil més habitual, detalla que és una persona de Martorell d’uns 35 anys. “Entre el 60 i el 70% dels interessats són de Martorell, mentre que la resta són persones que fugen dels elevats preus de l’àrea metropolitana de Barcelona”, afegeix. També afirma que la gran majoria de compradors són particulars que volen un pis a La Sínia com a residència principal, encara que també hi ha “alguns inversors”.

Urbania, l’empresa promotora d’aquests habitatges, també té a La Sínia “2.000 metres quadrats de superfície comercial”, apunta Farriols. “Estem parlant amb un supermercat ecològic, però també amb comerços locals”, diu en aquest sentit.

PISOS DE PROTECCIÓ OFICIAL
Del total de 1.100 pisos que tindrà La Sínia, 330 seran de protecció oficial. L’Ajuntament va obrir el termini de sol·licituds d’aquests habitatges el febrer de 2019 i encara se’n poden fer. Línia Nord ha demanat al consistori la xifra actualitzada de sol·licituds registrades i resta a l’espera de rebre aquesta dada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram