Els Jocs Florals i el Premi de Recerca ja tenen guanyadors. Foto: Ajuntament

La 22a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera ja té guanyadores: Ana Peña, amb el llibre Dona de colònia. Dona de terrissa. Dona d’idees, i Joana Llordella, amb Solstici d’ombres. L’Ajuntament ha donat a conèixer les obres premiades aquesta setmana, nou mesos després de la data habitual i sense cerimònia d’entrega. Normalment l’acte es feia per Sant Jordi, però la primera onada de la pandèmia ho va impedir i, després d’ajornar-lo diverses vegades, s’ha optat per entregar els guardons individualment.

El mateix ha passat amb la 5a edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, que s’acostumava a lliurar al juliol. En aquest cas, el guanyador de la categoria d’adults ha estat el treball ‘Esparreguera 1931-1939. República, Guerra, Revolució i Repressió’, de Josep Maria Cobos Hernández, mentre que en la categoria de batxillerat el premi se l’ha endut el treball de Miguel Ortiz Alcaide, ‘50 anys de Passió: història de la Passió d’Esparreguera i crònica de la construcció del teatre nou’.

El context complicat d’aquestes edicions ha repercutit en la participació dels dos certàmens, fins al punt que tres categories dels Jocs Florals i una del Premi de Recerca han quedat desertes. Tot i això, l’alcalde Eduard Rivas creu que és “ressenyable haver-los mantingut en l’agenda i haver continuat l’aposta per la cultura i el patrimoni històric d’Esparreguera”.

NI TRES TOMBS NI CARNAVAL
La crisi del coronavirus no dona treva i segueix paralitzant la vida que abans es considerava normal. Per això, el consistori ja ha anunciat que aquest any no hi haurà Tres Tombs (previstos per al 31 de gener) ni Carnestoltes (19 i 20 de febrer).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram