És un servei per a les persones que han perdut un ésser estimat durant la pandèmia. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament d’Esparreguera ha creat un servei gratuït d’acompanyament al dol adreçat als veïns que han perdut un ésser estimat durant la pandèmia. Les sessions començaran el 12 de gener i es faran tant de forma individual com en grups de fins a deu persones.

El Servei de pèrdues significatives i acompanyament al dol –amb aquest nom l’ha batejat l’Ajuntament– ha estat impulsat per la Regidoria de Serveis Socials Bàsics i anirà a càrrec d’una terapeuta especialitzada en acompanyament en processos de dol i pèrdues. Les sessions, que es faran les tardes de dimarts a l’edifici del Patronat Parroquial, es mantindran durant tot el 2021. “En principi es tracta d’un servei puntual, esperem que la situació millori i no l’hàgim d’allargar més enllà del 2021”, ha dit el regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí.

El regidor ha recordat que “l’emergència sanitària ha dificultat el procés de dol, fent que moltes famílies no hagin pogut acomiadar-se del seu familiar a causa del confinament o de les restriccions”. També ha explicat que el consistori està treballant “en col·laboració amb el CAP”, que avisa l’Ajuntament “quan detecta famílies que podrien beneficiar-se d’aquest nou servei”. Tot i això, ha matisat que se’n pot beneficiar qualsevol veí que ho necessiti.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram