El Clúster alerta que els retards han afectat la credibilitat del projecte. Foto: Ajuntament

El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya (CIAC) ha tornat a insistir en la urgència de desencallar el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell i ha alertat que els retards en la licitació, que s’acumulen des del 2015, han afectat “de manera molt directa la credibilitat del projecte”.

Tal com recull l’ACN, el CIAC ha reclamat aquest dijous que el centre depengui de les empreses del sector. En aquest sentit, a finals d’octubre, el Departament de Treball va posar en marxa una consulta pública amb els empresaris de l’automoció per definir els criteris que han de regir la licitació de l’equipament, i va dir que la previsió era que les empreses interessades poguessin presentar les seves ofertes el mes de gener.

En un comunicat, el CIAC, que participa en la consulta, ha dit que el mateix clúster i el Departament d’Empresa “han de tenir un paper rellevant en la licitació i posterior governança del centre”, però que el futur gestor “ha de tenir total autonomia per donar resposta a les necessitats del sector i rendir comptes al Consorci de Formació Professional d’Automoció”. Aquest consorci està format per l’Ajuntament de Martorell, el CIAC i els departaments de Presidència, d’Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram