El centre d’hemodiàlisi B. Braun de Martorell. Foto: Ajuntament

Fa uns dies es va inaugurar a Martorell el nou centre d’hemodiàlisi que prestarà servei als habitants del Baix Llobregat Nord, unes 140.000 persones d’Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i de Masquefa, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

Fins ara, els pacients s’havien de traslladar al seu hospital de referència, a l’Hospitalet de Llobregat, o a Barcelona, fet que suposava per a molts d’ells una inversió de temps important –alguns havien de fer fins a dues hores de camí per arribar-hi–. Amb la nova ubicació, el temps de desplaçament es redueix més del 60% de mitjana.

La capacitat del nou centre és de 150 pacients i compta amb una superfície de més de mil metres quadrats. Hi ha tres sales de diàlisi amb vint-i-cinc punts de tractament. El centre, a més, disposa de màquines de tecnologia avançada i una sala de reanimació. El nou equipament sanitari compta amb un equip professional format per setze persones amb experiència en hemodiàlisi.

“UNA SEGONA FAMÍLIA”
El nou centre d’hemodiàlisi de Martorell pertany a l’empresa B. Braun i són les primeres instal·lacions que la companyia obre a Catalunya.

El director de B. Braun, Josep Subirà, va explicar durant l’acte d’inauguració del nou equipament que “les persones a qui atenem passen quatre hores al centre, tres dies per setmana. Som la seva segona família i posem molta atenció a què se sentin el més còmodes possible”.

Per la seva banda, el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, va dir que “B. Braun és el paradigma d’allò que haurien de fer les empreses de l’àmbit sanitari, no només vendre productes i equipaments sinó també prestar servei”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram