Jutgen 13 estudiants per unes protestes de 2017. Foto: Gemma Fontané / ACN

Tretze estudiants que es van manifestar el 2 de març de 2017 per demanar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries aniran a judici el 3 i el 4 de juny de 2021. La Fiscalia demana vuit anys i mig de presó i 10.000 euros de multa a cadascun d’ells per desordres públics i danys, en considerar-los autors dels aldarulls que es van produir en aquella jornada de vaga.

Ana Algarra, una de les dues olesanes encausades, se sent “una mica més alleugerida perquè almenys ja hi ha data”. Quan va participar en aquelles protestes als 18 anys poc s’imaginava que, quatre anys i tres mesos després, hauria de seure al banc dels acusats. Algarra ha reconegut a Línia Nord que ha estat un procés llarg i angoixant i que, tot i que el mes de juny de l’any vinent és “lluny”, com a mínim “ja s’acosta” el final.

MICROMECENATGE
Dijous passat, el mateix dia que es va donar a conèixer la data del judici, la plataforma ‘La pública a judici’ –que defensa fins a una trentena d’estudiants encausats– va presentar una campanya de micromecenatge al web ‘Tot Suma’. De moment, gràcies a les donacions d’un centenar de persones, ja han aconseguit més de 2.500 euros dels 15.000 que consideren necessaris per fer front a les despeses del procés judicial, i encara els queden uns quaranta dies per assolir el seu objectiu.

No es tracta de salvar-nos a nosaltres, sinó a tots”, matisa Algarra, que recorda que la rebaixa de les taxes universitàries per la qual es van manifestar finalment s’ha aplicat aquest curs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram