Es van manifestar el 2 de març de 2017. Foto: Twitter (@SEPC_nacional)

L’olesana Ana Algarra va participar en la manifestació estudiantil del 2 de març de 2017 per demanar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, una mesura que el Govern va aprovar tot just fa una setmana i que s’aplicarà a partir del curs vinent. “Esperava aquesta rebaixa quan vaig entrar a la facultat i no l’he arribat a tenir en els quatre anys de carrera”, explica Algarra, que aleshores tenia 18 anys i ara en té 22.

Han passat més de tres anys d’aquella mobilització i ara la Fiscalia demana vuit anys i mig de presó i més de 10.000 euros de multa per a Algarra i dotze estudiants més, entre els quals hi ha una altra olesana, que prefereix mantenir-se en l’anonimat. El ministeri fiscal acusa els tretze joves de desordres públics i danys, en considerar-los autors dels aldarulls que es van produir en aquella jornada de vaga: la crema d’un contenidor i l’atac a una seu bancària.

Els acusats neguen els fets i Alerta Solidària, que s’encarrega de la defensa, considera que les penes que demana la Fiscalia són “totalment desproporcionades” i assenyala “la inexistència de proves concloents”. “Es persegueix i acusa tretze persones per la seva militància política: formar part del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans”, ha dit l’organització en un comunicat.

“Durant la manifestació ni tan sols ens van demanar el DNI, però més tard ens va arribar la citació a casa: havien comparat fotos d’aquell dia amb fotos de les xarxes socials”, detalla Algarra a Línia Nord. “Des d’aleshores, no havíem tingut notícies del cas, no sabíem si la investigació continuava oberta”, afegeix, alhora que confessa que es va sorprendre molt en conèixer la petició de la Fiscalia. Malgrat tot, assegura que els advocats li transmeten confiança i per això manté “la calma”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram