Els veïns van il·luminar el poble des de casa amb fanalets. Foto: David Planas

Pensar en un mes de maig sense celebrar la Festa Major de Sant Isidre no és fàcil per a un castellvinenc. Per això, davant la suspensió provocada per la pandèmia, una vintena de veïns va decidir preparar la Festa Major Confinada Alternativa, que es va viure de forma virtual del 29 al 31 de maig.

El mes i mig de feina dedicat a organitzar més de vint activitats va donar resultats: “Estem molt contents i agraïts amb la participació”, diu Sergi Farré, un dels impulsors de la iniciativa. Concretament, explica que la proposta que va sumar més participants va ser el bingo solidari, que va servir per recaptar fons per al Banc d’Aliments local. De fet, Farré recorda que es poden fer donacions fins al diumenge a través de la plataforma donatius.fmcastellvi.cat.

El tret de sortida de la celebració el va marcar el pregó des de l’estranger, a càrrec de castellvinencs que viuen arreu del món i que van explicar què troben a faltar del municipi i com celebren les festes als països on resideixen actualment. D’altra banda, veïns de diversos perfils –com ara sanitaris, gent gran o esportistes d’elit– van compartir la seva experiència durant la crisi del coronavirus.

La música, com no podia ser d’una altra manera, va tenir un paper protagonista. A més de les sessions de DJ i dels vermuts musicals amb artistes locals, molts veïns es van engrescar a fer un lipdub al ritme de la cançó Volcans, de Buhos.

El colofó de la festa va consistir a “tancar els llums del poble i convidar els veïns a encendre un fanalet solidari des de casa seva”, comenta Farré sobre la proposta que va aconseguir il·luminar Castellví. Ara, veient que la Festa Major Confinada ha funcionat, els organitzadors no descarten preparar altres actes similars al llarg de l’estiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram