L’alcalde Llorca va declarar la consellera Vergés persona non grata. Foto: Salut

Sembla que l’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, s’ha quedat sol en la seva decisió de declarar persones non grates al municipi la consellera de Salut, Alba Vergés, i dos alts càrrecs del mateix departament. No només els partits de l’oposició (Fem Sant Andreu i Podem) s’han mostrat contraris a aquest gest; també Ciutadans, el soci del PSC al govern local, se n’ha desmarcat.

Segons ha explicat a Línia Nord la portaveu del grup taronja a Sant Andreu, Saray Cantero, va ser ella mateixa qui va “informar personalment dels fets al partit per fer un comunicat oficial” en desacord amb les declaracions de l’alcalde. Cantero va participar en l’acte del dia 7 davant l’Hotel Bristol, on el batlle va pronunciar el polèmic discurs, i s’ha mostrat molt crítica amb la gestió de Salut; tot i això, assegura que Cs “no fa ni farà aquest tipus de declaracions a conseqüència d’una mala gestió”.

Una posició semblant és la de Podem, que al llarg de la crisi ha qüestionat Salut i ha demanat l’obertura de l’hotel medicalitzat, però que s’oposa a nomenar algú persona non grata: “No és la manera”, ha dit la portaveu del grup municipal, Isabel Marcos.

“EL PLE NO S’HA PRONUNCIAT”
Fem Sant Andreu (ERC i Vecinos por el Cambio), la segona força més votada a les darreres eleccions, s’allunya de la resta de partits: “Confiem en el Departament de Salut”, ha afirmat el portaveu, Marc Giribet. A més, Giribet ha recordat que “l’únic que pot parlar en nom de Sant Andreu és el plenari, i el plenari no s’ha pronunciat”. També ha lamentat que el municipi acabi estant “sempre al focus de la notícia per coses negatives”.

Des del PSC santandreuenc no han volgut fer més declaracions sobre el tema, perquè consideren que ha quedat tot dit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram