Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra entrant al domicili on es va cometre el crim per buscar-hi proves. Foto: Laura Fíguls / ACN

Viladecans condemna la mort d’una veïna a mans de la seva parella. Els fets van passar dissabte al matí a Esplugues, on la dona s’havia traslladat a viure recentment amb el principal sospitós del crim. Es tracta del cinquè assassinat masclista que hi ha a Catalunya aquest 2020. Davant l’augment del temps que hem de passar a casa per culpa del confinament, l’alcalde Carles Ruiz va dir que “cal extremar l’atenció per part de tothom” per detectar casos de violència masclista.

El consistori també va demanar que, a les set del vespre, els veïns i veïnes sortissin als balcons a fer un minut de silencia en record de la víctima, una dona de 51 anys empadronada a la ciutat. L’Ajuntament va proposar aquest acte per evitar aglomeracions i seguir les recomanacions d’higiene i seguretat per evitar contagis de coronavirus. Ruiz va condemnar els fets i va recordar que la “xacra social” de la violènca masclista ha tornat a colpejar la ciutat després que, l’any passat, s’haguessin de lamentar dues víctimes.

Els fets van passar dissabte al matí, quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís d’un cadàver trobat en un domicili del barri de Can Vidalet. Els agents hi van trobar el cos de la dona, amb evidents signes de violència, cosa que els va fer pensar en un cas de violència masclista. La policia catalana va acabar detenint la parella de la víctima a Badalona, on s’havia fugat amb metro.