Un avió aterrant a l’aeroport del Prat. Foto: Lluís Sibils / ACN

Davant la “passivitat i inacció” dels ajuntaments de la zona, diverses entitats com la plataforma Preservem Castelldefels, com a representant de la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat, l’associació Prou Soroll, APACANA i l’associació de veïns Gavà Mar han decidit impulsar un observatori ciutadà intermunicipal que es dedicarà a controlar l’aeroport i el seu entorn.

Aquest nou ens neix amb una idea de base: l’oposició absoluta de totes les entitats que en formen part al fet que qualsevol mena de creixement de trànsit o d’usuaris que pugui fer l’aeroport del Prat els pròxims anys es faci “alterant l’actual sistema de funcionament d’ús de les pistes segregades” o de l’horari que està obligat a complir actualment, que evita que els vols sobrevolin les zones habitades més properes durant la nit.

LES ENTITATS S’ORGANITZEN
Si les entitats han decidit fer ara aquest pas és perquè consideren que els diferents consistoris, a qui acusen d’“immobilisme”, només actuen per “interessos partidistes” i no els han informat del que els ha explicat AENA en les reunions que han mantingut els representants dels municipis afectats amb els gestors de l’aeroport.

Així i tot, conviden els ajuntaments i els partits a sumar-se a l’observatori per tal d’unir tots aquells que vulguin treballar per “defensar el territori”.

En aquest sentit, en el manifest de presentació, les entitats que impulsen l’observatori expliquen que estan disposats a tirar endavant totes les accions que siguin necessàries per “defensar la salut i el benestar” dels veïns i veïnes.