L’aplicació mostra la informació de forma clara i entenedora. Foto: AMB

L’AMB ha estrenat un nou servei d’informació que mostra l’ocupació de les platges en temps real. El servei està inclòs a l’aplicació Infoplatges i permet saber a l’instant quanta gent hi ha a les diferents platges dels municipis de l’AMB. D’aquesta manera, els usuaris i usuàries que hi vulguin anar poden buscar una platja que no estigui saturada i on poder respectar la distància de seguretat abans d’arribar a l’espai. Els ajuntaments seran els encarregats de proporcionar les dades sobre l’ocupació de les seves platges i l’AMB actualitzarà automàticament la situació a la seva app.

Perquè sigui visible i fàcil de comprendre, a Infoplatges hi haurà tres figures que canviaran de color (vermell, taronja o verd) segons l’ocupació de cada platja. Aquesta aplicació mostra informació sobre el litoral de Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat. També s’hi poden trobar dades de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Montgat, la resta de municipis que tenen platges i formen part de l’AMB. A banda d’Infoplatges, la informació també es pot trobar a la web de l’AMB i es presenta en formats que s’adapten a tots els dispositius, mòbil, ordinador i tauleta, per tal de facilitar les consultes.

La informació sobre l’ocupació, una mesura que vol evitar aglomeracions al litoral, se suma a tots els indicadors que ja incloïa el servei Infoplatges, creat per l’AMB el juliol del 2014. Fins ara, el servei proporcionava l’estat del mar, el temps, els serveis i instal·lacions que hi ha a cada platja, els aparcaments o el transport públic per arribar-hi. Ara també afegeix detalls sobre l’ocupació, un nou factor a tenir en compte per evitar rebrots i contagis de coronavirus durant l’estiu.