Un agent de la Guàrdia Civil recollint mostres de l’aigua que arriba a la platja de Castelldefels. Foto: Twitter (@OlladelRei)

L’episodi de pluges d’aquest cap de setmana ha tornat a portar aigües brutes al litoral de Castelldefels. Des d’aquest matí, la bandera vermella oneja a les platges del municipi perquè “no es pot garantir la qualitat de l’aigua” pel bany. Des de l’Ajuntament expliquen que aquesta decisió s’ha pres seguint el protocol que marca l’Agència Catalana de l’Aigua i la Generalitat, que recomana prohibir el bany a les platges hores després d’un episodi de pluges.

Però des de diferents col·lectius com Salvem l’Olla del Rei denuncien que el problema de contaminació no és per les pluges, sinó pel vessament d’aigües brutes a la corredora mestra. El mateix vessament que ja van denunciar fa un mes, quan en ple confinament es va omplir l’Olla del Rei i tot el canal fins a la platja d’aigües grises molt contaminants. La plataforma assegura que aquest cap de setmana, amb el nou episodi de pluges, s’han tornat a produir vessaments que han acabat arribant al mar i han obligat a tancar les platges de Castelldefels.

De fet, a les seves xarxes socials van explicar que agents de la Guàrdia Civil del SEPRONA, la branca de l’institut armat dedicada als delictes mediambientals, va agafar mostres ahir a la desembocadura de la corredora mestra, al costat de la plaça de les Palmeres. Per això, des de l’entitat demanen a l’Ajuntament que també agafi mostres de l’aigua que arriba al mar i les faci analitzar, com a primer pas per, si és necessari, emprendre mesures jurídiques contra l’ACA i l’AMB, a qui fa responsables dels vessaments.