bruixes

Sant Boi dedica un mes a la història de la bruixeria a casa nostra. Foto: Ajuntament de Sant Boi

La UNED de Sant Boi s’ha adherit a la campanya No eren bruixes, que la revista d’història Sàpiens va posar en marxa fa dos anys per reivindicar la memòria de les centenars de dones que a Catalunya van ser assenyalades, torturades i executades acusades de ser bruixes. I és que entre els segles XV i XVIII hi ha documentades fins a 700 dones que van ser acusades injustament de màgia negra, segons els estudis històrics.

D’aquesta manera, la UNED organitza tota una sèrie d’actes per difondre aquesta part de la nostra història entre la ciutadania. Ahir precisament, dia 19 d’abril, es va presentar el cicle amb una conferència de Pere Koniec, cineasta local i director de la pel·lícula Volpina, que va versar sobre les bruixes i el cinema. Així, la UNED se suma a una campanya que ja han subscrit centenars d’historiadors i personalitats.

Caterina Torres, la ‘bruixa’ santboiana

De cara al maig hi ha previstes més activitats, com ara la xerrada que l’historiador local Carles Serret, responsable de l’Arxiu Municipal, impartirà a Can Massallera el 12 de maig sobre la figura de la santboiana Caterina Torres, acusada de bruixeria l’any 1613 davant la Inquisició.

Aquell mateix dia, a més, està previst que hi hagi una taula rodona sobre la història de les bruixes catalanes, també a Can Massallera. Més endavant, el 26 de maig, hi haurà una altra conferència a càrrec de la pedagoga Maria Lluïsa Martínez al Museu sobre la mateixa temàtica, mentre que la historiadora de l’art Vanessa Martín parlarà sobre l’imaginari de la bruixa en l’art, en una xerrada el 2 de juny a L’Olivera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram