Els alcaldes de Gavà i Viladecans visitant el Parc Agrari. Foto: Ajuntament

Més implicació en el desenvolupament del Parc Agrari. Això és el que reclamen l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, al Govern de la Generalitat. En una visita que van fer a la zona agrícola el passat 30 de novembre, els dos batlles van destacar que, tot i ser l’administració que té les competències, la conselleria d’Agricultura ha destinat poc més de 6.000 euros al pressupost del Parc Agrari d’aquest 2018. És per això que reclamen a la Generalitat que augmenti la partida per garantir el futur de l’activitat agrícola i resoldre els problemes que ara pateix.

En aquest sentit, pagesos i ajuntaments apunten a l’Agència Catalana de l’Aigua, ja que els aiguats que han caigut a la zona durant aquesta tardor han fet aflorar la falta de neteja a les rieres i les mancances que hi ha en els sistemes de drenatge per desguassar l’aigua de pluja cap al mar més ràpid. També creuen que cal treballar per automatitzar els sistemes de reg per evitar que es perdi aigua durant el procés.

Agricultors i alcaldes també van coincidir a destacar que el Parc Agrari crea 1.200 llocs de treball directes, cosa que demostra el potencial agrícola de la zona. Per això demanen un pla de desenvolupament econòmic del sector agroalimentari al Parc Agrari i que el Consorci i els membres que el formen puguin exercir les seves competències en polítiques territorials, sectorials i ambientals.