Els pisos que es preveuen construir al nou barri de Can Ribes. Foto: Ajuntament

Frenar el Pla de Ponent i evitar que es construeixin 5.000 nous habitatges a la zona del Calamot i la Riera de Canyars. Amb aquest objectiu, més d’un centenar de persones van participar el 12 de setembre en una assemblea que va reunir veïns i entitats gavanenques però també de Castelldefels, ja que aquest pla urbanístic afecta les dues ciutats.

Aquest moviment s’ha posat en marxa davant els darrers moviments de l’Ajuntament, que a l’abril va anunciar que aquesta tardor es començaran a edificar els primers blocs de pisos d’aquest projecte a Can Ribes, un dels quatre nous barris que aquest pla pretén crear a la ciutat i que portaran uns 15.000 nous veïns al municipi.

Durant l’assemblea, els participants van denunciar que el projecte d’urbanització es farà basant-se en un pla de fa 15 anys que, en el seu moment, va quedar aturat per la crisi i que ara es vol tornar a posar en marxa. Davant d’això, les entitats proposen dur a terme diferents accions al carrer, però també als Plens i, fins i tot, portar el cas als tribunals.

A més de l’impacte urbanístic, algunes entitats com Quercus, Ecologistes en Acció o Depana també denuncien que aquest pla urbanístic trencarà l’únic corredor natural que queda actualment que connecta el Delta amb el Parc Natural del Garraf.

Des de l’Ajuntament defensen que es tracta d’un projecte que permet fer “realitat el model de ciutat sostenible” que proposen i asseguren que el pla incorpora valors mediambientals i propostes per preservar les espècies i recuperar les rieres.