Protecció Civil va recollir el menjar que hi havia a la cuina de l’Escola Jacint Verdaguer. Foto: Aj. de Castelldefels

Les cuineres de l’Escola Jacint Verdaguer van ser les primeres a pensar-hi. Tot el menjar que hi havia a les cuines del centre i que no s’havia pogut cuinar pel tancament ordenat per la Generalitat es podia fer malbé i calia recuperar-lo. I Juan Pedro Gilabert, gerent del Menú del Petit, l’empresa que s’ocupa dels dinars del centre, va demanar permís a Protecció Civil per poder-lo treure i portar-lo a entitats que el reparteixen entre els més vulnerables.

I dit i fet. Protecció Civil va escoltar la petició feta des de Castelldefels i va donar permís perquè, seguint totes les mesures d’higiene i seguretat marcades pel confinament i l’estat d’alarma, les empreses puguin recuperar el menjar que va quedar a les escoles i així s’eviti el seu malbaratament.

L’Escola Jacint Verdaguer va ser la primera a fer aquesta acció, diumenge passat, i ja ha entregat tot el menjar recollit al Rebost, el centre de distribució d’aliments coordinat per Creu Roja, Càritas i l’Ajuntament de Castelldefels i que atén persones amb diverses necessitats derivades pels serveis socials municipals.

Després d’aquest centre, altres escoles de la ciutat com Can Roca, Garigot, Lluís Vives o Els Pins també donaran els aliments que hi ha guardats a les seves cuines als serveis de distribució. Per altra banda, l’escola Edumar ha explicat que el menjar que hi havia a les seves cuines ja el van donar a hospitals on treballa la mateixa empresa concessionària que els fa els seus dinars.