El Pla de Llevant s’ha posat en marxa amb les expropiacions. Foto: Arxiu

El projecte per urbanitzar la zona de Llevant ja s’ha posat en marxa i ho ha fet aixecant polseguera. Tal com ha denunciat la plataforma Salvem Oliveretes, a principis de mes van començar les expropiacions. Les primeres dues famílies que han hagut de vendre les seves cases i els seus terrenys han rebut 150.000 euros i 36.000 euros respectivament. A través de les xarxes socials, la plataforma que vol evitar que s’urbanitzi una de les últimes zones verdes de la ciutat assegura que aquestes famílies “són propietaris minoritaris” que “han de marxar de les seves propietats” i “no tenen dret a cap recurs”.

Davant de les queixes dels veïns i la plataforma Salvem Oliveretes, la regidora de districte, Rosa Cañisá, va explicar en declaracions a ETV que es tracta de “molt pocs veïns” i que “fa molt de temps que estan avisats, és a dir, al carrer no es queden”. Pel que fa a les indemnitzacions, Cañisá va dir que els afectats rebran “alguns diners” i va afegir que “si en algun cas no hi estiguessin prou d’acord, sempre tenen la possibilitat de presentar un recurs al contenciós”.

PROJECTE CONTROVERTIT
Durant les seves declaracions, la regidora del Districte I va defensar que el pla urbanístic respon a “la necessitat de la ciutat de més habitatge” i va assegurar que el projecte “és molt respectuós amb el medi ambient”.

Des de Salvem Oliveretes consideren que “no hi ha necessitat de fer 3.000 pisos nous quan a la ciutat n’hi ha uns 2.700 de buits”. Per això iniciaran una sèrie d’actes per reivindicar el patrimoni històric i natural de la zona.