Salvem l’Olla del Rei reclama celeritat a les administracions. Foto: Blanca Costa

Salvem l’Olla del Rei creu que l’advertència de la Comissió Europea és una oportunitat única per salvar definitivament aquesta zona humida de la ciutat, un terreny amb una varietat de fauna i flora molt especial que l’entitat privada Birdlife ja considera d’interès i l’inclou íntegrament a la seva Important Bird Area 140 del Delta.

Com que la Comissió diu a les administracions que les àrees d’aquesta entitat poden ser una guia per saber quins espais protegir, Salvem creu que és el moment per convertir tota l’Olla del Rei en Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), la figura que permetria canviar la qualificació de l’espai perquè deixés de ser urbanitzable. És la petició que la plataforma fa a l’Ajuntament, que ha enviat una carta a la Generalitat oferint els terrenys per ampliar la zona protegida que exigeix Europa.

Tot i que des de l’entitat creuen que es va “en la bona direcció” per salvar l’Olla del Rei, creuen que els tràmits administratius són molt lents i que cal fer més pressió per assegurar que no es construirà mai més en els terrenys. Una lentitud i una falta de concreció que també veuen amb l’anunci de l’Agència Catalana de l’Aigua, que a principis de mes va explicar que invertirà, sense fixar dates, més de cinc milions per construir l’estació de bombeig que ha d’evitar inundacions i nous vessaments.

Per això, Salvem l’Olla del Rei ha posat en marxa una recollida de firmes a change.org que ja en suma més de 600. També van organitzar la bicicleta dissabte 20, que va reunir unes 300 persones per celebrar els tres anys de lluita de la plataforma, ja que la tasca per mantenir intacta la zona humida de l’Olla va començar ara fa tres anys, quan l’ICFO volia construir-hi un nou edifici i l’entitat ho va impedir, tal com va explicar aquesta publicació.

Més de cinc milions per acabar amb les inundacions a Castelldefels

Castelldefels i la Generalitat aturen les obres a l’Olla del Rei