Un treballador de Nissan al magatzem de recanvis del Prat. Foto: ACN

Nissan ha anunciat que el magatzem de recanvis que l’empresa automobilística té al Prat és l’únic centre de treball que mantindrà obert a Catalunya. Així ho ha dit la direcció de la companyia a través d’un comunicat recollit per l’ACN. En aquest document expliquen que han pres la decisió de mantenir el magatzem del Prat “després d’una anàlisi i posterior proposta de l’equip directiu de Nissan Motor Ibérica”.

El recentment nomenat responsable de Nissan a Espanya, Frank Torres, ha dit als treballadors i treballadores de la marca japonesa que mantenir el magatzem de recanvis ubicat al Prat és “una bona notícia per a tots”, però també carrega contra els representants dels treballadors i treballadores i ho considera una “fita fins i tot quan no s’ha tingut l’oportunitat d’iniciar el diàleg”.

Sobre l’anunci del magatzem de recanvis, els sindicats expliquen que Nissan no devia tenir previst tancar-lo en cap moment, però el van incloure en l’anunci del tancament de totes les fàbriques que la marca té a Catalunya perquè així els poden anar “traient durant la negociació perquè sembli que minimitzen l’expedient” de regulació amb el que volen acomiadar la resta de treballadors i treballadores de la plantilla. Fonts sindicals diuen a l’ACN que “el tancament el volen per la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu” i altres centres com el tecnològic, el de distribució que hi ha al Port de Barcelona o el de compres “estaran en la negociació”.