Ana Quesada, quan va ser nomenada regidora del Ple de Castelldefels, amb Candela López, líder del partit. Foto: Aj. de Castelldefels

L’assemblea de Movem Castelldefels ha decidit expulsar la regidora Ana Quesada del partit i li reclama que renunciï a l’acta. La coalició, formada per ICV, EUiA, MES i Equo, ha pres aquesta decisió després que Quesada comuniqués a través del grup de WhatsApp del grup municipal la seva intenció d’abandonar el partit però mantenir el seu càrrec de regidora al Ple municipal.

Segons el comunicat publicat pel partit, Quesada va anunciar la decisió presa el 12 de març, pocs dies abans que es declarés l’estat d’alarma a tot l’Estat. Des de Movem consideren que la fins ara regidora d’Habitatge, Comerç, Serveis Socials i Dependència “va ignorar tots els mecanismes democràtics de l’organització” al comunicar la seva baixa del partit amb un missatge a través del grup de WhatsApp.

És la conclusió que va extreure la Comissió d’Ètica després de reunir-se telemàticament. La comissió considera que Quesada ha incomplert el Codi d’Ètica Política de l’organització. Per això, l’assemblea en va acordar l’expulsió, decisió que també ha pres l’executiva de Catalunya en Comú, que ho ha fet de manera cautelar mentre n’estudia l’expulsió definitiva.

Des de Movem expliquen que el partit i Quesada van mantenir desavinences des de l’inici del mandat i que per això van establir un procés de mediació que “va arribar a diversos acords”.

Movem i EUiA, el partit pel qual es va presentar Quesada, demanen a la regidora que renunciï a l’acta i deixi pas a Nathalie Langer, la següent de la llista. A més, el partit també demana la seva expulsió del govern municipal i assegura que la majoria absoluta continua garantida tot i la sortida de Quesada.