Rafael Mantecón va ser regidor de Medi Ambient de Castelldefels entre 1987 i 1995. Foto: Twitter (@mariamirandacu)

El regidor del PSC de Castelldefels Rafael Mantecón va morir dimarts 24 de novembre. L’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, el va recordar a través de Twitter agraint-li la dedicació al consistori i fent arribar les seves condolences a la família i els amics.

Mantecón va ser regidor de Medi Ambient durant dos mandats, del 1987 al 1995. També va ser un dels impulsors de l’Agenda Castelldefels 21, un fòrum de debat obert a tota la ciutadania per parlar sobre medi ambient. De fet, va seguir coordinant-lo després de deixar el càrrec de regidor.

Professionalment va treballar a l’àrea de Medi Ambient de l’AMB, ocupant-se de diverses àrees com el sanejament o les relacions externes. També va treballar a Aigües de Barcelona i a Agbar, ja que era enginyer químic de professió i s’havia especialitzat en aigües residuals i contaminació.

Aquests coneixements van permetre que participés en diverses auditories ambientals a Palestina, Turquia o Síria. També va publicar llibres i articles i, actualment, exercia de consultor ambiental i dirigia un màster sobre el cicle integral de l’aigua residual a la Universitat de Barcelona.