La crisi afecta especialment el sector de l’hostaleria i el comerç. Foto: Aj.

Més de 800 empreses que tenen la seu a Castelldefels han aplicat un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO). Segons les dades recollides per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, 792 ho han fet per força major, mentre que una vintena més ho han fet per altres causes. En total, aquests expedients han afectat 4.373 treballadors, tot i que no tots són, lògicament, castelldefelencs.

Per sectors econòmics, l’hostaleria és el sector més perjudicat, amb 1.674 persones afectades, quatre de cada deu que han patit un ERTO en empreses locals. És la xifra més elevada de tota la comarca, mostrant el fort impacte que ha suposat la Covid per al sector turístic i hoteler. Per darrere se situen el comerç a l’engròs i al detall, amb 680 persones afectades, i la construcció, amb 352.

ATUR DISPARAT
Aquestes xifres mostren l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia, que ja s’està fent notar a les llistes de l’atur.

El mes d’agost es va tancar amb 3.400 persones aturades més, un increment del 3,5% i 115 persones en comparació amb el mes de juliol, quan encara es va mantenir la tendència de creació de principis d’estiu.

La situació encara és més crítica si es compara amb les dades de l’any passat, quan hi havia 2.579 persones sense feina registrades a la ciutat. En un any, l’atur ha crescut gairebé un 32%.

El més preocupant és que, tal com recull el mateix Observatori, continuen caient les contractacions laborals i les afiliacions a la Seguretat Social i creix la demanda de feina a Castelldefels.