Un vehicle de l’UME davant l’Ajuntament de Viladecans. Foto: Ajuntament de Viladecans

La Unitat Militar d’Emergències ha començat a desinfectar diferents edificis i equipaments de Viladecans. El centre sociosanitari Frederica Montseny és el primer lloc on s’han dirigit els soldats per netejar i desinfectar els seus accessos i l’entorn d’aquesta residència per a persones de la tercera edat. Aquest centre va ser un dels primers de la comarca a detectar contagis positius per coronavirus.

De fet, els equips de neteja municipals ja estaven fent tasques de neteja i desinfecció específiques en espais com aquest, però segons expliquen des de l’Ajuntament, ara es podran fer “de forma més ràpida”. L’UME també ha de desinfectar altres zones de risc com l’entorn de l’Hospital de Viladecans, altres residències de gent gran de la ciutat o equipaments i edificis municipals com els mercats, la comissaria de policia o les dependències dels serveis socials.

Aquesta és la petició que va fer ahir l’alcalde Carles Ruiz a la delegada del govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, a través d’una carta. En la missiva, Ruiz demanava l’ajuda de l’exèrcit per fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. A Viladecans, segons les dades recollides pel Departament de Salut hi ha gairebé 330 casos confirmats de coronavirus.