L’Ajuntament de Castelldefels va fer la petició dilluns. Foto: Ajuntament de Castelldefels

La Generalitat ha anunciat que inclourà Castelldefels i Gavà entre els municipis de l’àrea metropolitana on hi ha restriccions estrictes i recomanacions especials per frenar els contagis de coronavirus. D’aquesta manera, quan l’ordre aparegui publicada al Diari Oficial de la Generalitat, es limitarà a la meitat l’aforament de les activitats comercials.

A més, les recomanacions del Departament de Salut també prohibeixen les reunions de més de deu persones i limiten les trobades a l’àmbit familiar i més proper, tant a casa com al carrer. L’anunci del Govern arriba després que aquest mateix dilluns l’Ajuntament fes la petició a la Generalitat perquè el Procicat sumés el municipi a la llista de pobles i ciutats on es limitava l’activitat d’oci i de lleure al carrer.

En el mateix document enviat a la Generalitat, el govern de Castelldefels també demanava més presència de Mossos d’Esquadra per poder controlar el compliment de les recomanacions al carrer i més freqüència de transport públic, sobretot autobusos, per evitar aglomeracions i permetre que la gent respecti la distància social recomanada al transport col·lectiu.