Els alcaldes amb la consellera Alba Vergés. Foto: Departament de Salut

La reforma i ampliació de l’Hospital de la ciutat ja és una realitat. Aquesta obra, que va començar dilluns 16 de juliol, ha estat molt reivindicada els últims anys pels veïns i els alcaldes dels municipis als quals dóna servei. El centre atén pacients de Viladecans, Gavà, Castelldefels, Begues i Sant Climent, unes 200.000 persones que tenen aquest hospital com a referència mèdica.

Per començar, s’estan traslladant les dependències del centre que ocupen espais que s’hauran d’enderrocar per construir el nou edifici. La conselleria preveu que aquesta fase s’allargui fins a finals d’any.

Una de les zones més afectades serà l’aparcament, on quedaran poques places perquè s’hi instal·laran mòduls prefabricats que acolliran els serveis reubicats. També es canviaran els accessos per crear una nova entrada d’urgències i la zona de logística se situarà en un nou emplaçament.

Un cop s’acabi aquest trasllat, començarà la construcció del nou edifici, que triplicarà la superfície de l’hospital actual. El nou centre tindrà 7 quiròfans, dos més que l’actual, i augmentarà la seva capacitat de llits, d’espais d’urgències i de places a l’hospital de dia.

La Generalitat hi destinarà 60,67 milions d’euros i espera que el projecte estigui acabat en un període de quatre anys i mig, és a dir, a principis de 2023.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va ser l’encarregada d’anunciar l’inici de les obres. Ho va fer divendres 13 de juliol a la ciutat, després de trobar-se amb l’equip directiu del centre.