L’AMB ha decidit tancar les fonts dels parcs públics per reduir el risc de contagi. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha tancat les fonts públiques dels més de cinquanta parcs que gestiona en una trentena de municipis. L’ens ha pres aquesta decisió d’acord amb els diferents ajuntaments metropolitans per reduir el risc de contagi del coronavirus Covid-19. La qüestió és que, en aquestes fonts, la gent acostuma a beure directament, és a dir, apropant-hi la boca o amb les mans. I aquestes són algunes de les parts del cos a través de les que més s’encomana i s’expandeix aquesta pandèmia.

Per això, l’AMB i els ajuntaments han decidit deixar les fonts sense aigua. A més, han instal·lat senyalització específica perquè ningú les faci servir per error. Un cop s’acabi l’estat d’alarma i s’aixequi el confinament, l’ens ja ha anunciat que netejarà i desinfectarà totes les fonts i les instal·lacions dels parcs, com es fa habitualment, perquè es puguin tornar a fer servir.

Tot i aquesta mesura extraordinària, des de l’AMB expliquen que això només afecta les instal·lacions d’ús comunitari, com poden ser les fonts, però que la qualitat de l’aigua està garantida, també la que arriba a les llars.

A Castelldefels, aquesta mesura afecta el parc del Castell. A la resta de municipis del Delta del Llobregat, aquesta mesura s’aplicarà al parc del Calamot de Gavà, al parc del Riu i al parc Nou del Prat i als parcs de Can Ginestar i de Torre-Roja de Viladecans. En aquests tres municipis, l’AMB ja havia tancat l’accés a les zones de jocs infantils d’aquests cinc mateixos parcs.