Les obres reduiran l’espai pels cotxes i l’ampliaran per als vianants i els ciclistes. Foto: AMB

Han començat les obres per arreglar l’accés a les platges de la Pineda i la Murtra de Viladecans. Es tracta del conveni que va firmar l’AMB amb l’Ajuntament de Viladecans finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que comptarà amb un pressupost de més de 529.000 euros.

L’objectiu d’aquestes obres és posar ordre a l’accés a aquestes platges, que estan envoltades per espais naturals protegits per la Xarxa Natura 2000 pel seu alt valor ecològic. Per això, els treballs serviran per millorar la seguretat dels camins d’accés prioritzant el pas de vianants i bicicletes i reduint l’espai per als cotxes.

Per fer-ho, es construiran voreres i espais reservats per als vianants, s’habilitarà zones per a ciclistes i es trauran les pilones i les tanques en mal estat. També es retirarà el mobiliari que estigui fet malbé i se’n col·locarà de nou, a la vegada que s’aprofitarà per millorar la senyalització dels camins.

Les obres també serviran per enjardinar diferents espais amb plantes adaptades al front marítim. Aquests elements també serviran per absorbir l’aigua de la pluja i drenar-la més ràpidament perquè no provoqui inundacions ni es quedi embassada al camí. La previsió de l’AMB és que les obres estiguin enllestides l’abril de l’any que ve.